Lunárny nový rok sa v rovnakom čase oslavuje aj v Číne a iných ázijských krajinách ako Kórea, Japonsko, Singapúr, Thajsko a Mjanmarsko.
Vo Vietname sú v tomto čase oslavy niekoľko dní – sviatok sa volá Tet a trvá celý týždeň od soboty pred dňom, na ktorý v danom roku pripadá lunárny Nový rok, až do nasledujúceho piatku.
Vietnamci si predtým vyupratujú dom, aby vymietli všetko staré či zlé a pripravili miesto na nové a dobré. K sviatku Lunárneho nového roka patria aj typické kvety – na severe Vietnamu je to broskyňová vetvička s ružovými kvietkami a na juhu zlatá marhuľa so žltými kvetmi.
Deti a starí ľudia dostávajú na Nový rok ako blahoželanie krásnu obálku s peniazmi (je to len symbolická suma).
Samozrejme, že k veľkým oslavám patria aj dekorácie a hostiny. Tradičné jedlá po celom Vietname sú napríklad Banh Chung – slaný hranatý koláč z lepkavej ryže plnený bravčovým a fazuľkou, pekne zabalený v zelenom liste ako malý balíček a tiež podobný Banh Tet, ktorý má však tvar valca.
Medzi ďalšie novoročné pochúťky tradične patrí varený kohút, dusená šunka, vyprážané jarné závitky, karamelizované bravčové mäso, huspenina, nakladaná šalotka. Niektoré rodiny servírujú aj koláč zo žltej alebo červenej lepkavej ryže.
Samozrejme nemôže chýbať sušené ovocie a bohatá misa ovocia (banány, pomelo, mandarínky, pomaranče, jablká, mango či pithaya a iné.)
Na koncoročnú večeru sa schádza rodina – deti majú prísť k rodičom a pokiaľ je žena vydatá, nasleduje svojho manžela k jeho rodičom.
Prvý človek, ktorý prekročí prah vášho domu na Nový rok, musí byť narodený v priaznivom znamení, aby priniesol rodine šťastie a prosperitu na celý nadchádzajúci rok.
Podľa tradície sa v prvý deň nového roka navštevuje úzka rodina, druhý deň strýkovia a tety, tretí deň učitelia.